Oportunități pentru start-up-uri - Innovation Labs
Creatorii de roboți – BRD First Tech Challenge Romania
Alternative în educație – Predarea prin investigație
Noua generație de sportivi - Centrele de Excelență în Handbal
Cum se văd românii peste 100 de ani
O discuție despre startups și impactul Innovation Labs, proiectul care, de 6 ani, susține tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, asigurându-le mentorat și resurse pentru a-și transforma ideile în prototipuri de business.
Dar și pentru a le oferi mai multă siguranță de sine, curiozitate și convingerea că un proiect frumos e oricând posibil. Cristian Leonte îi are invitați pe Razvan Rughinis, co-fondator Innovation Labs, și pe Flavia Oprea, câștigătoare în cadrul ediției Innovation Labs 2016, în prezent CEO al ENTy.
Afla mai mai multe despre Innovation Labs la https://www.innovationlabs.ro/
Un dialog cu trei creatori de tehnologie de la BRD FIRST Tech Challenge Romania, cel mai mare program de robotică pentru liceeni din România. Adelina Dinescu (echipa Bravebots), Andrei Preda (echipa Quantum
Robotics) și Bogdan Chiriță (echipa Qube) vorbesc pe limba roboților, își petrec timpul liber învățând-o tot mai bine și inspirându-i pe cei din jurul lor și deja își fac planuri pentru explorarea spațială.
Afla mai mai multe despre BRD First Tech Challenge la https://natieprineducatie.ro/
Schimbarea începe cu o întrebare. Așa au început Cristian Hatu, Președinte al Centrului de Evaluare şi Analize Educaţionale și Gabriela Deliu, profesor de fizică la Colegiul de Ştiinţele Naturii „Emil Racoviţă“ din Brașov, care s-au întrebat cum pot să schimbe metodele de predare în școli
și să le ofere elevilor bucuria de a cunoaște lucruri noi într-un mod interesant pentru ei. Iar răspunsul a fost tot întrebarea. Sau altfel spus, metoda investigației, prin care lecțiile sunt construite doar din întrebări la care elevii sunt ghidați să răspundă.
Citeste mai multe despre educatie pe platforma noastra www.scoala9.ro
Cristian Leonte în dialog cu Cristina Vărzaru, una dintre cele mai emblematice jucătoare de handbal și fost căpitan al lotului național feminin, în prezent Secretar General la Federatia Română de Handbal, și cu Diana Ciucă, portarul echipei naționale de junioare, selecționată pentru prima oară în lotul extins de senioare pentru Campionatul European de Handbal din Franța.
Noua generație de sportivi de performanță și cum susțin Centrele de Excelență în Handbal și Educație dezvoltarea lor, impactul pe care îl are prioritizarea creșterii sportivilor din punct de vedere individual și colectiv, înaintea rezultatelor, sunt doar câteva dintre subiectele acestei ediții.
Peste 10 ani, românii nu se mai văd folosind smartphone-ul, dar integrează tehnologia în orice aspect al vieții. Peste 100 de ani, România va fi ținută în mișcare de oameni cu viziune, cariera va fi descoperită genetic, școala se va face de acasă, muzeele și teatrele vor fi experimentate cu toate simțurile, iar compatibilitatea cu partenerul de viață și
durata unei relații vor fi determinate de aplicații de dating personalizate. Cum va arăta astfel România peste 100 de ani? Sociologul Dan Petre a explicat la Digi24 concluziile studiului de percepție "România peste 100 de ani", o inițiativă BRD de a sonda imaginarul românilor despre viitor.
Cum iubesc românii.
De la iubirea prin „telegraful vorbitor”, la „fericirea experimentală” din mediul online
Telefonia a schimbat radical regulile jocului romantic, este de părere Răzvan Rughiniș, cofondator al Innovation Labs și profesor la Universitatea Politehnică din București.

Răzvan Rughiniș este unul dintre autorii studiului sociologic „România peste 100 de ani”, realizat de BRD – Groupe Société Générale și D&D Research.
Un capitol din studiu este dedicat impactului tehnologiei informației asupra relațiilor de cuplu, felului în care gadget-urile pe care le folosim în
viața de zi cu zi ne modelează educația sentimentală.
Principala tendință depistată în rândul respondenților vizează gamificarea relațiilor în viitor: 65% consideră că potrivirea dintre parteneri și șansele de longevitate ale cuplului vor fi calculate prin algoritmi și scoruri sociale.

Digi24.ro
Cum își imaginează românii educația peste 100 de ani? Copiii vor intra într-o epocă a "carierelor genetice"
„Educația din România este unul dintre domeniile în care se poate vedea cu ochiul liber vorba aceea a lui William Gibson că «viitorul e deja aici; e doar inegal distribuit»”, este de părere Georgiana Ilie, redactor-șef Școala9, care a contribuit la studiul sociologic „România peste 100 de ani”, realizat de BRD – Groupe Société Générale și D&D Research.
Un capitol al studiului se concentrează pe una dintre cele mai delicate probleme ale societății românești: educația. Cum concep românii viitorul educației?
65% dintre respondenți consideră că, peste 100 de ani, în sistemul educațional din România se va pune accentul pe cariere genetice. Altfel spus, în baza unor analize genetice și psihologice copiii vor începe specializarea pentru viitoarea profesie de la o vârstă fragedă – chiar din școala primară.

Digi24.ro
Românii și divertismentul, peste 100 de ani: lumi virtuale în confortul sufrageriei și niciun motiv să mai ieși din casă
În 2118, gaming-ul nu va mai fi considerat un viciu, ci o carieră. Opinia îi aparține lui Matei Psatta, chief marketing officer și co-fondator al TPS Engage, unul dintre autorii studiului sociologic „România peste 100 de ani”, realizat de BRD – Groupe Société Générale și D&D Research.
Un capitol al studiului este dedicat schimbărilor substanțiale prin care va trece divertismentul în următoarea sută de ani în România. Așadar, cum își imaginează românii timpul liber raportat la ideea de divertisment?
62.4% dintre respondenți consideră că realitatea virtuală va deveni un detaliu aproape banal în viața românului. Timpul liber va fi petrecut, în general, acasă, de unde, prin intermediul tehnologiei VR, vom putea „intra” în filme, asista la concerte sau evenimente sportive, se arată în studiu.

Republica.ro & Dan Petre
România peste o sută de ani. Cum își imaginează românii că va arăta viitorul
În pragul Centenarului Marii Uniri, BRD – Groupe Société Générale și D&D Research au realizat un studiu în centrul căruia se află un amplu exercițiu de imaginație: cum își închipuie românii că va arăta România în următorii 100 de ani.
După cunoștințele noastre, acesta este primul studiu care a măsurat în mod structurat imaginarul colectiv al românilor privind viitorul îndepărtat – peste 100 ani. Este un studiu complex care a combinat o abordare proiectivă (variante de răspuns cu itemi foarte creativi) cu măsurarea acestora într-un mod foarte structurat. Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ național urban, iar mărimea acestuia a permis realizarea de analize pe regiunile socio-istorice ale României.